De Nieuwe Golf

lp platen waarde

Mijn naam is Ken en ik ben een recorder voor tal van UK reggae platenlabels, maar ook een zeldzamere plaat merk ambassadeur voor wereldwijde artiesten als thepod vlekken enquantic. Ik ben in de muziek productie sinds ik 10 was en ik heb in de studio zelf een groot deel van de tijd, het produceren van 2 opnames op CD-niveau. Maar, ik ben er in de loop der jaren in geslaagd om niet één maar tientallen vinyls te kopen die ik heb bewaard voor de herinneringen die soms komen kijken bij het kopen van platen. In de loop der jaren heb ik de gelegenheid gehad om een aantal fantastische R&B shows en optredens in Londen bij te wonen en de werkelijk fantastische buzz die je krijgt als je vinyl platen koopt. Er is echt iets geweldigs aan het opbouwen van je collectie vinylplaten. Nadat je albums alsBlue White Birdbyord enYou Set My Heart On Fireby hebt toegevoegd, zijn de echt magische momenten voor mij wanneer ik een oud vinyl tevoorschijn haal en het geweldige gevoel dat je dan krijgt is echt onbeschrijfelijk. Voor mij gaat er niets boven de magie van het hebben van een gloednieuwe vinylplaat en die in mijn huis tentoon te stellen. Als jongere keek ik er altijd naar uit om die speciale elpee te krijgen en er zo mannelijk mogelijk naast te gaan staan. Toen leerde je hoe je de platenplukker en de platenspeler moest gebruiken. Vroeger was alles eenvoudiger.

Dus vinylplaten zijn nu een verloren iets. Ik denk niet dat we geconfronteerd moeten worden met het alternatief van digitale muziek. Het is van het grootste belang dat we toegang hebben tot alle soorten muziek, ongeacht het formaat – of dat nu vinyl is of iets anders. Digitale muziek wordt oud en eerlijk gezegd denk ik dat het beter vermeden kan worden. Vroeger (vooral in de jaren 80), toen je nog DJ wilde zijn, moest je zo snel mogelijk de nieuwste collectie muziek bij de hand hebben, hoe sneller hoe beter. Ik ben het beu dat de 1998 versie van Napster beslist dat het een dubbel album wil zijn. Ik zal voet bij stuk houden en zeggen dat ik alleen teken en steun zal geven als Napster zijn tol betaalt. Mijn punt is dat we standaard systemen moeten hebben voor het album. Iets dat ons in staat stelt om duizenden albums te bewaren – niet in schrikkeljaar nummers maar eerder in formaat. Ik ben op zoek naar een systeem dat met mij mee kan groeien als ik groei met mijn muziek.

De LP platen zijn een mooi ding. Ze spreken tot me. Het kunstige krassen van de vinylplaat en het up-tempo geruis van de vinylplaat laten me met mijn hoofd wiebelen en zorgen dat ik het volgende deuntje heb, als ik het hoor. Een andere vinylplaat waar ik maar niet genoeg van kan krijgen is de soundtrack van de film “Titanic”. Het is een Queen film en de muziek is gewoon fantastisch. Helaas zijn ze er niet meer op vinyl. Het waren al lang geleden EP’s en, hoewel ik er nog veel van heb, moet ik het hele ding kopen in plaats van alleen de single. Wel, ik kan altijd het vinyl kopen, alleen nietals single.

Lees meer:
Lp’s verkopen
Vinyl platen verkopen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.