Het beste financiële advies dat ik ooit kreeg – van Martijn’s work

Financieel advies Breda

Je ouders kunnen misschien niet sparen voor je opleiding, maar ze kunnen je wel helpen om manieren te vinden om te betalen zonder dat je daarvoor veel geld hoeft te betalen. Op zoek gaan naar manieren om een opleiding te financieren buiten het systeem om, is waar Martijn's work kan helpen. Martijn's work hoeft geen expert te zijn op het gebied van financiële planning en beleggen om een aantal goede adviezen door te geven die je kunnen helpen je geld te laten groeien in de loop van de tijd in plaats van het elk jaar kleiner te laten worden. Je hebt misschien al eerder termen als samengestelde rente en doelpensioenfondsen gehoord, maar wat ze betekenen en hoe ze je kunnen helpen sparen voor de toekomst zijn details die je moet weten als je in de loop van de tijd rijkdom wilt opbouwen in plaats van op een dag gewoon genoeg geld te hebben. Hier zijn driegeweldige financiële tips van Martijn's work voor financieel advies in Breda die elke jongvolwassene moet weten:

Investeer je geld zo snel mogelijk.

Hoewel het altijd makkelijker is om geld op een spaarrekening te zetten of op de bank te laten staan, geldt dat hoe eerder u begint met beleggen, hoe meer geld u na verloop van tijd zult hebben. Als u geld op een spaarrekening heeft staan, levert dat geen rente op. Als u geld op een beleggingsrekening heeft staan, is dat ook niet zo. De beste tijd om te beginnen met beleggen is op jonge leeftijd – je twintiger jaren. Als je jong bent en een vast inkomen hebt, heb je tijd om je geld te laten groeien en meer geld te verdienen. Als u wacht tot u ouder bent en minder inkomen hebt, zal het moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om zoveel geld te verdienen als u had kunnen doen. Laten we zeggen dat u 30 jaar oud bent en 50.000 dollar per jaar verdient. Met dat inkomen zou u $10.000 per jaar moeten sparen om op de pensioengerechtigde leeftijd evenveel geld te hebben als iemand die op 30-jarige leeftijd $50.000 verdient en evenveel geld heeft gespaard op 30-jarige leeftijd.

Betaal geen rente als u het kunt vermijden.

Veel jonge mensen realiseren zich niet dat als ze hun geld op een spaarrekening zetten en het daar laten staan, ze rente zullen betalen. Het beste wat je kunt doen met je spaargeld is geen rente betalen. Zelfs als je geld op een spaarrekening hebt staan, kan het zijn dat het geld rente oplevert bij de bank. In dat geval kunt u kijken naar de rente op uw spaargeld en ervoor zorgen dat het niet meer is dan wat u zou verdienen als u het geld zelf zou beleggen. Als u meer gaat betalen dan alleen de rente over uw geld, kunt u het geld misschien beter van de spaarrekening halen en het in een belegging stoppen. Als u kunt voorkomen dat u rente moet betalen, hebt u in de loop van de tijd meer geld verdiend.

Zorg altijd voor minstens één noodfonds.

Dit is een ander ding dat mensen niet de neiging om te doen, maar het is van cruciaal belang voor uw financiële toekomst. Als u een noodfonds van ten minste zes maanden van de uitgaven voor levensonderhoud hebt, kan niemand het van u afnemen. Als je jong bent, is je inkomen over het algemeen lager en zijn je uitgaven over het algemeen ook lager. Op dat moment in je leven zou je zoveel mogelijk geld moeten sparen om het feit dat je niet zoveel geld verdient te compenseren. De beste manier om te sparen is door geld op een spaarrekening te zetten en het niet aan te raken. U wilt ervoor zorgen dat u genoeg geld opzij heeft staan op een spaarrekening om het feit dat u minder geld verdient goed te maken. Idealiter zult u in staat zijn om dat geld van de spaarrekening te halen wanneer u het nodig hebt.

Conclusie

Er zijn een heleboel fantastische financiële tips die je ouders je kunnen geven. De beste manier om ze te krijgen is door hen te vragen hoe zij sparen voor de toekomst. Je zult misschien verrast zijn door wat ze te zeggen hebben.

Als je de beste toekomst voor jou en je dierbaren wilt garanderen, neem deze tips dan ter harte. Als u meer wilt weten, kijk dan naar financiële hulp en beurzen die u kunnen helpen bij het betalen voor college. Er zijn veel goede opties beschikbaar, en je hoeft alleen maar te weten waar je ze kunt vinden.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.